Sezon grillowy już w pełni! Zapewne nie możesz się doczekać, aż rozłożysz grilla w ogródku lub nad wodą. Aby jednak cieszyć się pysznym grillowanym jedzeniem, trzeba najpierw go rozpalić. Sposobów jest naprawdę wiele, a rozpalanie grilla przez lata było modyfikowane. Najpierw stosowało się klasyczną metodę, czyli suche gałązki i kawałki gazet. Z czasem producenci wyszli naprzeciw potrzebom klientów i zaczęli produkować specjalne rozpałki. Któż z nas ich nie używał? Wybór rozpałek jest naprawdę ogromny. Niestety rozpałki te to najczęściej substancje chemiczne, które nie tylko są szkodliwe dla naszego środowiska, ale i dla nas.
Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
Ekologia
Rozpalanie grilla z EKO-OGNISKIEM
Wystarczy tylko rozsypać opał (np. węgiel, brykiet) na palenisku i w środku zrobić miejsce na EKO-OGNISKO. Następnie umieść rozpałkę w przygotowanym wcześniej miejscu i obłóż ją opałem do pełnej wysokości. Teraz wrzuć rozpaloną zapałkę do EKO-OGNISKA i czekaj do pełnego rozpalenia się rozpałki. Już w kilka chwil rozpałka rozgrzeje do czerwoności węgle i pozwoli cieszyć się chwilami spędzonymi z rodziną i znajomymi. Zapomnij o nieudolnych próbach rozpalenia ognia i zostań prawdziwym Grill Masterem!
Zobaczcie jak działa EKO-OGNISKO:
Zalety EKO-OGNISKA
Nie musimy obawiać się silnego wiatru, gdyż model ten został tak zaprojektowany, aby rozpalać ogień nawet w ciężkich warunkach. Już po 5 minutach grill będzie się ładnie palił. EKO-OGNISKO to nowość na polskim rynku. Doskonale spisuje się zarówno podczas rozpalania grilla, jak i w domach, przy rozpalaniu ognia w kominku, czy też w kotle grzewczym.
Jednym słowem - rozpałka EKO-OGNISKO sprawi, że już w kilka chwil będziesz mógł cieszyć się grillowaniem.
Bądź pierwszy, który skomentuje poradnik.